aan het woord/Nieuws/oud-studenten

In the spotlight : Jan Soete

‘Van ‘moeten doen’ naar ‘willen doen’’

Afgestudeerd in 2012

Op Interieur 2012 stond de pop-up locatie van King George, een communicatiebureau dat me enorm aansprak : hier wou ik een stage doen. Dat lukte me – meer nog, na twee maanden werd ik vast aangenomen. Sinds ik er werk is het bedrijf  behoorlijk gegroeid. King George verzorgt huisstijlen en persdossiers, voedt social media en concipieert nu dus ook inrichtingen voor shops, kantoren, beursstanden, enz. Een mooi referentieproject vormt de Concept Fashion Store in Lochristi, waarmee we een nominatie voor de World Interior Awards 2014 in de wacht sleepten. Eyecatcher in deze modezaak is de koffiehoek, met een verticale tuin van liefst 32 m2, midden in het groen. Als mede-ontwerper van dit interieur ben ik er behoorlijk trots op één van de zes genomineerden te zijn voor een prijs waar onder meer de Milanese Max Mara shop en de Londense Oscar de la Renta winkel onze rechtstreekse concurrenten vormen.

Naast inrichtingsprojecten verzorg ik stylings van interieurshoots, bijvoorbeeld voor reclamebeelden voor onze klanten. Hierbij ben ik volledig verantwoordelijk voor het goede verloop en het resultaat. Het spreekt voor zich dat ik me gelukkig prijs met mijn boeiende job in deze economisch moeilijke tijden.

Ook privé ben ik momenteel volop aan het ontwerpen : een tijdje geleden kocht ik een appartement in Gent. Begin 2014 verscheen in het magazine Actief Wonen een artikel over hoe ik mijn interieur aanpakte. Blikvanger van het artikel was de muur die ik bekleedde met verfstalen van een doe-het-zelfzaak.

Ontwerpen vormt intussen de rode draad in mijn leven en het was LUCA die me de ideale voedingsbodem bood om dat talent aan te wakkeren en scherp te stellen. In de opleiding interieurvormgeving word je aangemoedigd om inhoudelijk te ontwerpen en die aandacht voor flexibel en conceptgericht denken bracht me een attitude bij die ik levenslang kan gebruiken.

Als ik terugkijk naar mijn studententijd is het belangrijkste wat ik op LUCA leerde het doorontwikkelen. Je leert dat in een goed project, hoe eenvoudig het er ook uitziet, altijd massa’s tijd en energie gestoken is. Als student interieurvormgeving leerde ik de klik te maken van ‘moeten doen’ naar ‘mogen doen’ en ‘willen doen’.

www.kinggeorge.be

http://instagram.com/soetej

www.pinterest.com/soetej

soetej@gmail.com