aan het woord/Nieuws/oud-studenten

In the spotlight : Kimberley Geldof

ik-1Drijvende kracht achter ‘Table Stories’

Afgestudeerd in 2012

“Mentale focus en het belang van logica en samenhang bij het maken van ontwerpkeuzes”

Ik vatte mijn hogere studies pas aan nadat ik, gedwongen door de omstandigheden, een jaar in de horeca gewerkt had. Voordien deed ik dat ook al, buiten de schooluren van de middelbare school. Ik groeide er vrij snel door naar verantwoordelijke jobs maar voelde toch de nood aan een stabiel toekomstperspectief. Een diploma, dus. Ik koos voor Interieurvormgeving aan LUCA.

Daarop belandde ik gedurende drie jaar in een intensief leerparcours. Achteraf gezien heeft deze tijd me ontzettend veel bijgebracht, op alle vlakken. Ik bouwde legde er de fundamenten van wat later ‘mijn wereld’ werd. Docenten fungeerden als mentoren en stonden me bij in het ontwikkelen en uitwerken van ideeën. De ontwerpopdrachten waren zeer open en er werd gehamerd op een persoonlijke benadering – als student kon je erg ver gaan in het interpreteren van de opdrachten. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om na het afstuderen met deze attitude de confrontatie met de arbeidsmarkt aan te gaan. Tijdens de opleiding ben ik me steeds bewust geweest van dat spanningsveld en heb erop geanticipeerd. Wat ik bovenal meegenomen heb uit die drie jaar studie – naast de waardevolle vriendschappen –  is de mentale focus en het belang van logica en samenhang bij het maken van ontwerpkeuzes. Je doet nooit zomaar iets. Het is een vaardigheid die intussen cruciaal blijkt in alles wat ik doe. Met dank aan de opleiding!

Ik koppelde wat ik opstak uit mijn horeca-verleden aan wat ik bijgeleerd had op LUCA en zag daar best nogal wat mogelijkheden. Ik startte een eigen zaak. Met Table Stories legde ik me aanvankelijk toe op de vormgeving van de eetervaring. In een houten box wordt ontbijt, brunch of apero aangeleverd als een samenhangend, mooi ogend geheelpakket aangeleverd. Maar intussen organiseer ik ook feesten, thuis of op locatie. Wat je eet, hoe je het eet, in welke setting je eet, als dat allemaal perfect matcht met de aanleiding en het gezelschap wordt de ervaring een belevenis. Die match komt niet vanzelf, die wordt minutieus gecreëerd. Als je erover nadenkt gaan de belangrijkste levensgebeurtenissen gepaard met speciale tafelmomenten: geboorte- en communie- of lentefeesten, huwelijksfeesten en rouwtafels. Maar ook het samen eten met vrienden en familie voor minder belangrijke gelegenheden, kan waardevoller worden door die extra aandacht voor een geïntegreerde aanpak.

De raad die ik ooit kreeg van een docent die, toen hij zag dat ik niet aan een ontwerpschets durfde beginnen omdat ik niet goed teken, zal ik nooit vergeten. “Van het moment dat je een punt op een blad papier zet, ben je vertrokken” klonk het. Dat leidde tot een belangrijk inzicht, die elke student kan gebruiken. Het gaat erom de drempel van onkunde te durven nemen. Om via het proces van proberen tot een resultaat te komen. De eerste stap is daarbij essentieel, hoe wankel en sukkelachtig die ook is.

http://www.table-stories.be