LUCA school of arts

logo_lucahttp://www.luca-arts.be/

LUCA biedt een ruim aanbod aan professionele en academische opleidingen aan in Interieurvormgeving, Bouwkunde, Muziek, Drama, Audiovisuele Kunsten, Audiovisuele Technieken, Beeldende Vormgeving en Beeldende Kunsten.

afdeling interieur – http://www.luca-arts.be/opleidingen/interieur

LUCA bundelt de kracht en de expertise van vijf gerenommeerde Vlaamse instellingen voor hoger kunst- en architectuuronderwijs verspreid over Brussel, Gent en Leuven. Als enige hogeschool die exclusief kiest voor kunst en architectuur is LUCA een unicum in Vlaanderen. Meer dan 4000 studenten kunnen er kiezen uit meer dan dertig kunst- en architectuuropleidingen.

LUCA verenigt het Lemmensinstituut (Leuven), Narafi (Brussel), Sint-Lucas Architectuur (Brussel-Gent), Sint-Lucas Beeldende Kunst (Gent) en Sint-Lukas Brussel (Brussel). Voor haar architectuuropleidingen heeft LUCA een bijzondere samenwerking met de KU Leuven die deze academische opleidingen vanaf 2013 zal organiseren. Bovendien werkt de hogeschool intensief samen met de MAD-faculty van de KHLim die media- en designopleidingen aanbiedt op de campus C-mine in Genk.

Met haar meer dan tachtig keuzemogelijkheden in Audiovisuele Kunsten & Technieken, Architectuur, Interieur & Bouw, Muziek & Drama, Beeldende Kunsten & Vormgeving biedt LUCA zowel professionele bacheloropleidingen als academische bachelor- en masteropleidingen aan. Daarnaast biedt ze gespecialiseerde schakelprogramma’s om van professionele bacheloropleidingen naar masteropleidingen over te gaan en een rist mogelijkheden om ook na het behalen van een bachelor- of masterdiploma verder te studeren. Ten slotte kunnen afgestudeerden van LUCA via de KU Leuven ook doctoreren in de kunsten.