studieprogramma

celien dekeersmaeker4Het modeltraject voor de opleiding Interieurvormgeving duurt drie jaar. In je laatste jaar heb je zes tot tien weken stage. Het eerste jaar biedt op vlak van ateliers, techniek, cultuur en grafische voorstellingstechnieken de basis om de jaren nadien specifiekere keuzes te maken. We starten met oefeningen die de studenten de kans geven om hun creatieve geest aan te scherpen. Deze ateliers rond ruimtelijkheid en de menselijke maat leren hen omgaan met conceptvorming, schaal, context en materiaal. We evolueren naar een geïntegreerde ontwerpopdracht waar alle aspecten van een uitgewerkt interieurontwerp aan bod komen.

De ateliers en de theorielessen worden aangevuld met intensieve workshops en/of werkreizen tijdens welke ingezoomd wordt op een specifiek ontwerpaspect.

De reizen en workshops worden steeds voor de hele opleiding aangeboden waardoor er een leerrijke interactie ontstaat tussen de verschillende studenten van de verschillende jaren. IMG_9593Vanaf het tweede jaar maak je kennis met de ruimere aspecten van interieurvormgeving en komen interieur-, meubel-, objectontwerp en scenografie aan bod. Aan het begin van het derde jaar loop je stage. De tweede helft van het laatste jaar staat volledig in het teken van het afstuderen en de voorbereiding op de beroepswereld. Binnen het atelier wordt het eindwerk creatief en technisch uitgewerkt en eventueel gerealiseerd. Als laatstejaarsstudent Interieurvormgeving ligt de nadruk op je afstudeerproject. Je ontwerpt je eigen werk en presenteert het op de afstudeertentoonstelling.

Studielast – Gemiddeld ben je acht halve dagen per week op de campus. Hier werk je samen met de atelierdocent aan je projecten en krijg je theorielessen en praktijkoefeningen. In totaal spendeer je gemiddeld veertig uur per week aan je studie. Een voorbeeld van een lesrooster vind je in de folder die je kan downloaden

http://www.luca-arts.be/opleiding/interieurvormgeving

Anneleen Raeymaekers 03